Νοστιμότατες ιδέες για να μη πάει τίποτα χαμένο
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ελληνικό σπίτι που δεν περίσσεψαν πασχαλινά αυγά, δύσκολα θα συναντήσεις. Ως λαός της υπερβολής μας αρέσει να κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα όλη την επόμενη εβδομάδα τι θα κάνουμε τα αυγά που περίσσεψαν.
Παρακάτω θα δούμε μερικές νοστιμότατες λύσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μην πεταχτούν, αλλά και να χαρεί ο ουρανίσκος σας.
Κάντο όπως οι Ιταλοί
Οι Ιταλοί φτιάχνουν ωραιότατες και πολύ χορταστικές τάρτες με κομμάτια από τα βρασμένα αυγά και φρέσκα λαχανικά.
Κάτι ξέρουν οι κάτοικοι της Κεντρικής Ευρώπης
Στη κεντρική Ευρώπη τα βραστά αυγά τα κάνουν κροκέτες. Αφού τα αφήνουν για αρκετή ώρα σε μίγμα που φτιάχνουμε και τη μπεσαμέλ, τα πασπαλίζουν σε φρυγανιά και τα ψήνουν στο φούρνο.
Ωραιότατη χορταστική και δροσερή σαλάτα
Η βάση μπορεί να είναι μαρούλι η iceberg, προσθέστε τα βραστά αυγά σε κομμάτια, και για dressing αναμείξτε μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο μπούκοβο.
Μακαρονοσαλάτα με βραστά αυγά
Το γεύμα των πρωταθλητών, καθώς συνδυάζει υδατάνθρακα για ενέργεια και πρωτείνη για τους μύες.
Γεμιστά αυγά
Σας προειδοποιώ απολαύστε υπεύθυνα γιατί θα εθιστείτε. Πάρτε το κρόκο από τα αυγά, ρίξτε σε ένα μπολ μαζί με τηγανισμένο ψιλοκομμένο μπέικον, τυρί γκούντα, πιπεριά, μαγιονέζα και πικάντικη κέτσαπ. Γεμίστε τα αυγά και βάλτε για 5 λεπτά στο φούρνο. Σερβίρετε με παγωμένη μπύρα και θα με θυμηθείτε.