Αρχίστε να φτιάχνετε χριστουγεννιάτικες συνταγές από τώρα μέχρι να τις εξαντλήσετε.
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα cupcakes μαζί. Οι επιλογές είναι πολλές αλλά εγώ σήμερα θα σας δείξω μια εύκολη συνταγή και που σίγουρα θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας.
Αυτά τα cupcake δεν είναι μόνο αξιολάτρευτα οπτικά, αλλά και εύκολα να τα φτιάξετε. Ρίξτε μια ματιά στα υλικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε σπίτι όλα όσα θα χρειαστείτε και σηκώστε τα μανίκια.
Κούπες cupcakes με σαντιγί και gingerbread μπισκότα
Υλικά για τα κεκάκια
Λοιπόν εδώ θα σας προτείνω τη συνταγή του Άκη για gingerbread cake να τη μοιράσετε σε φορμάκια για cupcakes. Είναι η πιο νόστιμη συνταγή για gingerbread cake που έχω φτιάξει και δοκιμάσει ποτέ.
220 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένο
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
220 γρ. μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
3 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
2 γρ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Υλικά για τη gingerbread βουτυρόκρεμα
1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.τ.σ. μελάσα
1/4 κ.τ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
4 κούπες ζάχαρη άχνη
1-2 κ.τ.σ γάλα (αν χρειαστεί να την αραιώσετε λίγο)
Πώς θα φτιάξετε τα κεκάκια σας:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς αέρα.
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μέλι και τα ξύσματα.
Τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ζεστάνετε το μείγμα.
Όταν λιώσει η ζάχαρη, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, τζίντζερ, αλάτι) και προσθέστε το μείγμα με τα υγρά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.
Τέλος, προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Μοιράστε το μείγμα στα αλουμινένια φορμάκια (ή σιλικόνης, ό,τι χρησιμοποιήσετε) που θα έχετε βουτυρώσει καλά.
Ψήστε για 20 λεπτά και μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
Βγάλτε τα, αφήστε τα να κρυώσουν και φτιάξτε τη βουτυρόκρεμα.
Για τη βουτυρόκρεμα τώρα:
Βάλτε στο μπολ το βούτυρο, τη μελάσα και το τζίντζερ. Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. (αν είναι πολλές ώρες έξω και αρκετά λιωμένο δεν θα χτυπηθεί σωστά. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που είναι αρκετά παγωμένο)
Χτυπήστε για περίπου 2-3 λεπτά και έπειτα ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη.
Ανά διαστήματα σταματήστε το μίξερ, καθαρίστε με μια μαρίζ τα τοιχώματα και συνεχίστε το χτύπημα. Δοκιμάστε τη βουτυρόκρεμα. Αν χρειαστεί περισσότερη μελάσα ή τζίντζερ, προσθέστε.
Είναι πολύ σφιχτή η βουτυρόκρεμα; Προσθέστε λίγο γάλα. 1 κουταλάκι τη φορά, για να μην αραιώσει πολύ.
Ώρα για διακόσμηση!
Αφού είναι έτοιμη, βάλτε τη σε ένα κορνέ.
Βγάλτε τα κεκάκια από τις φόρμες που τα ψήσατε και βάλτε τα σε κούπες του τσαγιού.
Με το κορνέ διακοσμήστε από πάνω με τη βουτόκρεμα.
Πασπαλίστε με λίγο άγλυκο κακάο και τοποθετήστε ένα μπισκότο gingerbread.
https://www.instagram.com/reel/CzSJ8bsJmiV/
Σημείωση: Ιδανικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θήκες σιλικόνης που θυμίζουν κούπες τσαγιού. Μπορείτε να τις βρείτε σε μερικά καταστήματα και να τις προμηθευτείτε. Αν πάλι δεν θέλετε, μπορείτε να κάνετε ότι σας πρότεινα στα παραπάνω βήματα.