Γλυκάκι στο ποτήρι με βελούδινη σοκολατένια κρέμα

Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκάκι που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

 

Ενα επιδόρπιο που θα αρέσει σε όλους! Αυτή η γλυκιά απόλαυση συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την κομψότητα του σερβιρίσματος σε ποτήρι, προσφέροντας μια παιχνιδιάρικη εμπειρία!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
180 γρ μπισκότα digestive (θρυμματισμένο)
100 γρ Ρόφημα Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη (1/2 κούπα)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
900 γρ Ρόφημα Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη (4,5 κούπες)
100 γρ κακάο σκόνη (7 κτσ)
200 γρ ζάχαρη (1 κούπα)
70 γρ κορν φλάουρ (6-7 κτσ)
4-5 σταγόνες υγρή βανίλια (2 βανιλίνες)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ
Τριμμένο Μπισκότο digestive

 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 900 γρ Ρόφημα Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη και κρατάμε 100 γρ για το βρέξιμο των μπισκότων .
Προσθέτουμε την ζάχαρη, την υγρή βανίλια, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να
πήξει.
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αφρατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα και την βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ.
Ρίχνουμε το θρυμματισμένο μπισκότο digestive στα 5 ποτηράκια (υπολογίζουμε 2 κτσ στο καθένα) και βρέχουμε με το Ρόφημα Αμύγδαλο που κρατήσαμε.
Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτηράκια και στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο

 

 

 

 

 

 

 

[ΠΗΓΗ]

 

Close Float
Σοκολάτα 102,4